2013. május 19., vasárnap

Felhívás siket tolmácsoknak!



Az efsli (European Forum of Sign Language Interpreters - Jelnyelvi Tolmácsok Európai Fóruma) meghirdette a következő programot:

 2. siket tolmács munkaszeminárium 
2013. szeptember 12., Ljubljana, Szlovénia

Összesen 30 hely van, a résztvevőket jelentkezési sorrendben regisztrálják.

Az egy napos munkaszeminárium fő témái: 

(a)  a siket tolmácsok munkája kapcsán használatos definíciók
  1. két jelnyelv közötti tolmácsolás 
  2. nemzetközi és nemzeti jelnyelv közötti tolmácsolás 
  3. írott szöveg fordítása jelnyelvre (weboldalakra)
  4. tolmácsolás siketvakoknak
  5. tolmácsolás bevándorlóknak

(b) hogyan alkalmazzunk siket tolmácsot 

A munkaszemináriumot Christian Rathmann (a hamburgi egyetem siket nyelvésztanára) és Robert Adam (siket tolmács, egyetemi kutató) vezetik.
Az efsli javasolja majd egy európai siket tolmácsszervezet megalakítását is, amely remélhetőleg már Ljubljanában össze is áll. 

A regisztráció elindult, a részvételi díj 75 EUR, ez tartalmazza az ebédet és kávészüneteket. 

A magyarországi siket tolmácsok ügyét a szívén viselve, támogatásként a JOSZ felajánlja, hogy a részvételi díjat és az utazási költség egy részét átvállalja, összesen 50.000 Ft-ig, 1 fő siket tolmács részére. A további költségek a résztvevőt terhelik.

Jelentkezni küldetésnyilatkozattal, vagy motivációs levéllel lehet (tapasztalatok és célok a siket tolmácsolás területén). 
A pályázó egyúttal elfogadja azt a kötelezettséget is, hogy a szeminárium után részletes beszámolót küld az eseményről a JOSZ elnökségének.

Jelentkezés: josz.elnokseg@gmail.com 
(akár jelnyelvi videó formájában, vagy skype-on is)
Határidő: 2013. május 28.

Mivel a jelentkezést a szervezők is érkezési sorrendben fogadják, érdemes minél hamarabb pályázni, hiszen a pályázatok elbírálására is sort kell keríteni! 

Kérjük, hogy akit érdekel a lehetőség, még jelentkezés előtt gondolja át, valóban vállalni tudja-e az utazást, beleértve az időpontot, az utazás időtartamát, ha kell a szállásköltséget, és a fennmaradó utazási költséget*





*(Ötlet: bár csak egy résztvevőt áll módunkban támogatni, de több utas esetén az autós utazási költség megoszlik, tehát ilyen megoldáson is érdemes lehet gondolkodni.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése